Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Bullar του Ήλιου (Solbulle)

Ξεκινάω με μια πολύ αγαπημένη συνταγή! Μικρά πεντανόστιμα γλυκά ψωμάκια που θυμίζουν πολύ στη γεύση τσουρέκι...γεμισμένα με κρέμα!!! Και σκέτα να τα κάνετε είναι εξίσου νόστιμα!
                                       


Υλικά:
84 γρ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
500 ml γάλα
300 γρ ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
250 γρ. γιαούρτι 10%
½ κ.γ. αλάτι
1400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μουχαλεπί σε σκόνη
1 φακελάκι κακουλέ σε σκόνη

Για τη γέμιση:
½ λίτρο γάλα
1 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
Μαργαρίνη Βιτάμ για επάλειψη
Ξανθή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε μπολάκι τρίβουμε τη μαγιά με το χέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα διατηρώντας το μείγμα  χλιαρό.
Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-βούτυρο πάνω από τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι το μουχαλεπί και το κακουλέ για άρωμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη λεία, μέχρι να μην κολλάει καθόλου στα δάχτυλα, για περίπου 10 λεπτά.Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μία ώρα.Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, μεγέθους ενός μανταρινιού τα οποία τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε ένα κορνέ.
Τρυπώντα στο κέντρο τα τσουρεκάκι με το κορνε τα γεμίζουμε ελαφρά με κρέμα βανίλια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτάΛιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφανείς ατού τσουρεκιού και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη

Τη συνταγή τη βρήκα εδώ
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου