Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κριθαρότο με μανιτάρια

Καλησπέρα φίλες και φίλοι μου!
Η σημερινή μου πρόταση είναι εμπνευσμένη από μια συνταγή που μου έδωσε η φίλη μου Μαρία - Λουίζα Νόλη! Πρόκειται για ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγητό. Κριθαράκι με μανιτάρια, πιπεριά, ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα. Δοκιμάστε την!!!!


Υλικά (για 4 άτομα):
1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι
5-6 μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φετάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρέ
λίγες σταγόνες λεμόνι
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr
1 1/2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
λίγη φρέσκια ρίγανη
Παρμεζάνα τριμμένη
2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση:Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη. Όταν γίνει διάφανο το κρεμμύδι αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστούν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι.
Προσθέτουμε την ντομάτα και στη συνέχεια λίγο ζεστό νερό και το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό και τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο και το νερό έχει σχεδόν σωθεί, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου