Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Cake pops

Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου!!
Σήμερα θα σας δώσω μια ωραία και εύκολη συνταγή των περίφημων cake pop!!! Πρόκειται για μικρές μπαλίτσες που περιέχουν κέικ , και λιωμένη κουβερτούρα!!!
Μπορείτε να κάνετε άπειρες παραλλαγές στη συγκεκριμένη συνταγή ανάλογα με τα γούστα σας.
Ξεκινάω με τη βασική συνταγή και την εκτέλεση της..δανεισμένα από την Anna Maria Barouh και στη συνέχεια θα σας δώσω μερικές ακόμη ιδέες.

                                                      


Υλικά:
500γρ κέικ βανίλιας ή σοκολατένιο ή ανάμικτο
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50ml κρέμα γάλακτος
2 σοκολάτες (κουβερτούρες ή γάλακτος ή λευκές)
Τρούφα χρωματιστή, ή ιδοκάρυδο ή τριμμένοι ξηροί καρποί
Ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κέικ στο μούλτι ή και με το χέρι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Έπειτα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια κουταλιού σερβιρίσματος παγωτού. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και έπειτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η ζύμη.( Προτιμότερο είναι να τα αφήσουμε στο ψυγείο 8-10 ώρες για να παγώσουν καλά.)
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Παίρνουμε το ξυλάκι και το βουτάμε στη σοκολάτα από την πλευρά που έχει τη μύτη και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο cake pop.
Αφήνουμε τα cake pops με τα ξυλάκια στο ψυγείο για μια ώρα.
Αφού περάσει η ώρα ξεκινάμε τη διακόσμηση. Αρχικά βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας και διακοσμούμε με τρούφα ή με ινδοκάρυδο ή με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε τα ξυλάκια σε ποτήρι ή σε ένα κομμάτι φελιζόλ και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Όταν είναι έτοιμα μπορούμε αν θέλουμε να τα καλύψουμε με διάφανα πλαστικά σακουλάκια και να τα δέσουμε με χρωματιστές κορδέλες.

Tips: Μπορούμε να τοποθετήσουμε τα cake pop σε μικρές χάρτινες θήκες και να αποφύγουμε τη διαδικασία με τα ξυλάκια.
Μέσα στο μείγμα του κέικ μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά, μαρμελάδα ή και λικέρ της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου