Γεια σας φίλες και φίλοι μου.
Μια λαχταριστή παραλλαγή των Bullar του Ήλιου (Solbulle) θα σας παρουσιάσω σήμερα. Έχω κάνει πολλές παραλλαγές με αυτή τη ζύμη αλλά η συγκεκριμένη, για τα δικά μου γούστα, ήταν η καλύτερη!

Μια λαχταριστή παραλλαγή των Bullar του Ήλιου (Solbulle) θα σας παρουσιάσω σήμερα. Έχω κάνει πολλές παραλλαγές με αυτή τη ζύμη αλλά η συγκεκριμένη, για τα δικά μου γούστα, ήταν η καλύτερη!
Υλικά:
84 γρ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
500 ml γάλα
300 γρ ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
250 γρ. γιαούρτι 10%
½ κ.γ. αλάτι
1400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μουχαλεπί σε σκόνη
1 φακελάκι κακουλέ σε σκόνη
1 φακελάκι κακουλέ σε σκόνη
200γρ. ψιλοκομμένη
σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε μπολάκι τρίβουμε τη μαγιά με το χέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Εκτέλεση:
Σε μπολάκι τρίβουμε τη μαγιά με το χέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα διατηρώντας το
μείγμα χλιαρό.
Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-βούτυρο πάνω από τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε
το γιαούρτι, το αλάτι το μουχαλεπί και το κακουλέ για άρωμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το
χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη λεία, μέχρι να μην κολλάει καθόλου στα δάχτυλα, για
περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μία ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες
Και την κάθε μία σε άλλες τέσσερις
Πλάθουμε με τα χέρια την κάθε μπάλα ζύμης σε κορδόνι και ανοίγουμε με πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.

Ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα

Τυλίγουμε σε ρολό κάνοντας το πρώτο κορδόνι για το τσουρέκι μας

Με τον ίδιο τρόπο δημιουργούμε και τα τέσσερα κορδόνια του τσουρεκιού μας. Ενώνουμε τις άκρες τους

και πλέκουμε σε πλεξούδα

Τη βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το τσουρέκι στο ταψί για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη που μας έχει μείνει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για έξτρα άρωμα και χρώμα.

Η συνταγή της ζύμης είναι από το http://syntagesapospiti.blogspot.gr
Και....καλή επιτυχία!!!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες
Και την κάθε μία σε άλλες τέσσερις
Πλάθουμε με τα χέρια την κάθε μπάλα ζύμης σε κορδόνι και ανοίγουμε με πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.
Ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα
Τυλίγουμε σε ρολό κάνοντας το πρώτο κορδόνι για το τσουρέκι μας
Με τον ίδιο τρόπο δημιουργούμε και τα τέσσερα κορδόνια του τσουρεκιού μας. Ενώνουμε τις άκρες τους
και πλέκουμε σε πλεξούδα
Τη βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε το τσουρέκι στο ταψί για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη που μας έχει μείνει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμο αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για έξτρα άρωμα και χρώμα.
Η συνταγή της ζύμης είναι από το http://syntagesapospiti.blogspot.gr
Και....καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου