Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα φίλες και φίλοι μου.
Τώρα που ο καιρός θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο ταιριάζει γάντι τούτο εδώ το φαγάκι.
Για σήμερα λοιπόν προτείνω φασόλια γίγαντες στο φούρνο.


Υλικά για 4 άτομα:
250γραμ. φασόλια γίγαντες
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
2 καρότα κομμένα σε φετάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
500γραμ. τριμμένη ντομάτα
1 κλωνάρι σέλινο ή λίγο μαϊντανό
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών knorr
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
λίγη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά τα φασόλια και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση.
Βράζουμε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα και δεν ξεχνάμε να προσθέτουμε ζεστό νερό αν βλέπουμε πως τελειώνει.
(Μικρό μυστικό της μαμάς μου....αν αργούν να βράσουν τα φασόλια προσθέτουμε στο νερό λίγη ζάχαρη!!!)
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψί.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη.Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το κομμένο σέλινο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο ταψί με τα φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για 45 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου