Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τούρτα με σοκολάτα και φράουλα


Γεια σας φίλοι και φίλες μου!
Χθες γιορτάσαμε την 4η επέτειο του γάμου μας και έφτιαξα μια τούρτα για την περίσταση!
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά όλα τα βήματα για να την φτιάξετε και εσείς!
Η γεύση της δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτές του ζαχαροπλαστείου!!

                       

Υλικά για παντεσπάνι:
 6 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες
Υλικά για τη γέμιση:
2 φακελάκια σκόνη σαντιγί Garni Γιώτης
2 φλυτζ. τσαγιού κρύο γάλα φρέσκο
200γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
200ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 φακελάκι topping ζαχαροπλαστικής  φράουλα ή μια συσκευασία μαρμελάδα φράουλα
2 μικρά κουτιά πουράκια caprice Παπαδοπούλου

Υλικά για το σιρόπι:
2000γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200ml νερό
λίγο λικέρ κεράσι ή ρούμι


Παντεσπάνι:
Μία μέρα πριν ετοιμάσουμε την τούρτα φτιάχνουμε το παντεσπάνι για να μπορέσουμε να το κόψουμε ευκολότερα .
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.




Κοσκινίζουμε δύο φορές το αλεύρι με το κακάο , το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες . Με μια σπάτουλα ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί  30
cm πάνω σε λαδόκολλα. (Τσαλακώνουμε βρέχουμε και στραγγίζουμε πιέζοντας με τα χέρια τη λαδόκολλα πριν τη χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε καλύτερα τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού)


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
oC για 30 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε λίγο στο ταψί  να τραβήξει και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα αφαιρώντας προσεκτικά τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε πάνω στη σχάρα μέχρι να κρυώσει και έπειτα το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.


Προετοιμασία τούρτας
Σαντιγί:
Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη σκόνη από τα 2 σακουλάκια με 2 κούπες  κρύο γάλα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.


Σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε από την φωτιά όταν λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το λικέρ.Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι.


Κρέμα Ganache:
Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα



Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

 


Συναρμολόγηση τούρτας:

Με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους.
Βάζουμε τον ένα πάτο στη βάση της τούρτας και σιροπιάζουμε καλά όλη την επιφάνεια με πινέλο.



Αλείφουμε με το 1/3 της σαντιγί και προσθέτουμε τη μισή περίπου ganache απλώνοντας την σε όλη την επιφάνεια.

 

Τοποθετούμε το δεύτερο πάτο και ξανά σιροπιάζουμε, αλείφουμε με το 1/3 της σαντιγί και προσθέτουμε σχεδόν όλο το περιεχόμενο από topping φράουλας ή μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νερό.



Βάζουμε και τον τρίτο πάτο. Σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με σαντιγί όλη την τούρτα



Βάζουμε σε κορνέ λίγη σαντιγί και διακοσμούμε την τούρτα



Στο κέντρο της τούρτας ρίχνουμε το υπόλοιπο topping φράουλας ή μαρμελάδα φράουλα και στα πλαϊνά βάζουμε πουράκια



Περιχύνουμε με την ganache την επιφάνεια της τούρτας που έμεινε λευκή. Για πιο λαχταριστό αποτέλεσμα αφήνουμε τρέξει η σοκολάτα ανάμεσα από τα πουράκια!!!



Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.... και μετά από 3-4 ώρες είμαστε έτοιμοι να κόψουμε το πρώτο μας κομμάτι.......




Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου