Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κιμάς με πουρέ λαχανικών και κρούστα στο φούρνο


Γεια σας φίλες και φίλοι μου!
Το σημερινό μας μεσημεριανό είναι μια συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έκανε πριν μερικές μέρες στο πρωινό. Στη γεύση θυμίζει πολύ παστίτσιο!! Είναι πολύ νόστιμο φαγάκι και γι' αυτό το μοιράζομαι μαζί σας!

                                  

Υλικά για 6 άτομα:
Για τον πουρέ
1 - 1,5 κιλό πατάτες
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
250ml γάλα
100 γρ. βούτυρο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό

Για τον κιμά
700γρ κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη ή 4-5 ντομάτες τριμμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4-5 κουτ. σούπας κονιάκ
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Για το τελείωμα
1 φλ. τσαγιού ψίχουλα
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε με νερό για 20'-25' μέχρι να μαλακώσουν. Αλέθουμε σε πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το αβγό και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να πιουν τα μανιτάρια τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 15' -20', αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τον μισό πουρέ. Κάνουμε μια στρώση κιμά και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια για περίπου 15'-20'.
Αφήνουμε να σταθεί για 10' και σερβίρουμε. Όταν κρυώσει λίγο κόβεται σε κομμάτια.

Η συνταγή είναι από το www.argiro.gr

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου