Υλικά:
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε τρίμματα.
λίγο κονιάκ
1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
10-15 κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη:
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας
άχνη ζάχαρη
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε τρίμματα.
λίγο κονιάκ
1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
10-15 κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη:
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια το κέικ σε ένα μπολ. Το συγκεκριμένο κέικ είχε υγρασία από το γλάσο αλλά χρειαζόταν λίγη ακόμη γι΄αυτό και πρόσθετουμε λίγο κονιάκ μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κερασάκια και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο 3-4 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και σε ένα πιάτο ρίχνουμε την τρούφα.
Καλύπτουμε τα τρουφάκια με σοκολάτα και μετά με τρούφα.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!
Τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια το κέικ σε ένα μπολ. Το συγκεκριμένο κέικ είχε υγρασία από το γλάσο αλλά χρειαζόταν λίγη ακόμη γι΄αυτό και πρόσθετουμε λίγο κονιάκ μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τα κερασάκια και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο 3-4 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και σε ένα πιάτο ρίχνουμε την τρούφα.
Καλύπτουμε τα τρουφάκια με σοκολάτα και μετά με τρούφα.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου