Χθες ήταν τα γενέθλια του αγαπημένου μου αντρούλη! Δεν ήθελε να του φτιάξω τούρτα και επειδή ήθελα να ετοιμάσω κάτι για να τον γλυκάνω χωρίς να έχω και πολλά υλικά στην κουζίνα μου, έψαξα στο internet και βρήκα τη συνταγή ενός πεντανόστιμου νηστίσιμου σοκολατένιου κέικ που φτιάχνετε με υλικά που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Η γεύση του είναι ονειρεμένη!
Υλικά:
3/4 του φλυτζανιού σπορέλαιο
2 φλυτζάνια νερό σε θερμοκρασία βρύσης
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
3,5 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουτ. σούπας ξύδι ή χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
6 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας κακάο
3 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά για το κέικ. Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένη και περασμένη με κακάο φόρμα. (Εγώ έκανα ένα κέικ σε στρόγγυλη φόρμα 25cm και ατομικά κεκάκια σε φόρμα για cup cakes)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα στην προτελευταία σχάρα για περίπου 40 λεπτά. (Τα μικρά κέικ ψήθηκαν σε 25 λεπτά περίπου)
Αφού ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με το γλάσο.
Γλυκιά παραλλαγή:
Αν θέλουμε καλύπτουμε με λευκή ζαχαρόπαστα, βάζουμε 2 σοκολατένια δημητριακά για μάτια...και έτοιμο το φαντασματάκι μας!!!!
Τη συνταγή την βρήκα στο sintagespareas.gr
Καλή επιτυχία!!!
Η γεύση του είναι ονειρεμένη!
Υλικά:
3/4 του φλυτζανιού σπορέλαιο
2 φλυτζάνια νερό σε θερμοκρασία βρύσης
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
3,5 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουτ. σούπας ξύδι ή χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
6 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας κακάο
3 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά για το κέικ. Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένη και περασμένη με κακάο φόρμα. (Εγώ έκανα ένα κέικ σε στρόγγυλη φόρμα 25cm και ατομικά κεκάκια σε φόρμα για cup cakes)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα στην προτελευταία σχάρα για περίπου 40 λεπτά. (Τα μικρά κέικ ψήθηκαν σε 25 λεπτά περίπου)
Αφού ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με το γλάσο.
Γλυκιά παραλλαγή:
Αν θέλουμε καλύπτουμε με λευκή ζαχαρόπαστα, βάζουμε 2 σοκολατένια δημητριακά για μάτια...και έτοιμο το φαντασματάκι μας!!!!
Τη συνταγή την βρήκα στο sintagespareas.gr
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου